Terug naar lijst

Evans Power Cool 180°

  • Evans Power Cool 180° - Evans
  • Artikelcode: Power Cool 180°

€ 39,95 incl.BTW€ 33,02 (excl. 21% BTW)

Productomschrijving

Power Cool 180 voor High Performance Cars.

De Power Cool 180 is uitermate geschikt voor de motor- en rallysport en beschermt de koelsystemen van -40 °C tot 180 °C. 
Benut alle voordelen van waterloze Evans Coolants optimaal. Uw reeds gebruikte systeem dient altijd eerst te worden gespoeld met Prep Fluid.

De wetenschap van waterloos koelen

Sinds de jaren dertig zijn motorkoelvloeistoffen gebaseerd op een mix van ethyleenglycol, water en corrosieremmers. Al deze mengsels hebben specifieke fysische en chemische beperkingen die de prestaties van motoren begrenzen en invloed heeft op de betrouwbaarheid. Evans Waterloze koelvloeistoffen zet een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van motorkoeling en technologie die de motor beschermd.


De Wetenschap

 Traditionele op water gebaseerde koelvloeistoffen overschrijden geregeld de thermische grens die het efficiënte kernkookpunt (A) scheidt van het inefficiënte Kritische Warmte Flux (KHF). KHF is synoniem met de conditie Vertrek uit kernkookpunt. Wanneer deze conditie  optreedt,  ontstaat een laag dampbellen aangrenzend aan de hot spots in de motor (B). Stoom verdrijft minder dan 1/30e van de warmte die door water wordt verdreven, wat snel leidt tot oververhit metaal en vroegtijdige detonatie.

Levenslang 

Evans Waterloze koelvloeistoffen hoeven nooit vervangen te worden. Eenmaal in het koelsysteem beschermt Evans de motor levenslang.


Antivries

 Evans Waterloze koelvloeistoffen bevriezen zelfs niet bij lage temperaturen zoals -40°C. Aanvullende antivries is niet nodig.

Niet giftig 

Evans Waterloze koelvloeistoffen bevat ons gepatenteerde DeTox™ formule en is geclassificeerd als niet giftig bij een EPA gecertificeerd laboratorium. Desondanks geldt net als bij andere chemicaliën dat dit niet voor consumptie is. Houd het vandaan bij kinderen en vermijd contact met ogen en huid. Spoel de handen en ogen wanneer er toch contact ontstaat.